Safety tips
Baloise Safety Tips
Bij Baloise staat de klant altijd voorop. Daarnaast willen we een positieve bijdrage leveren aan de veranderende wereld. Daarom is onze missie ‘Safety Tips’: werken aan een veilige wereld voor onze klanten, voorbij verzekeringen en verzekeringsrisico’s.
Samen werken aan een veilige wereld
Veiligheid, eenvoud en partnerschap. Daar staat Baloise voor. We zijn betrouwbaar, benaderbaar en zorgzaam. En we zoeken gelijkgestemden: we verzekeren het liefst mensen die zich ook inzetten voor een veilige wereld. Daarom belonen we automobilisten met veilig rijgedrag een bonus-maluskorting tot wel 90% bij 10 schadevrije jaren (aantoonbaar in ROY-data). Hoe veiliger u rijdt, hoe meer korting u krijgt.
Tips tegen autodiefstal
Zichtbaar achtergelaten, waardevolle goederen oefenen een grote aantrekkingskracht uit op dieven. Een auto-inbraak is dan ook vaak een gelegenheidsdiefstal.
- Vergeet deze basisregels zeker niet: sluit uw wagen altijd goed af en controleer of uw wagen goed afgesloten is. Laat u de wagen alleen? Laat de motor van uw wagen dan nooit draaien met de sleutels in het contact.
- Laat nooit iets liggen in uw auto: laptop, navigatiesystemen (gps), jassen en tassen met inhoud, overige elektronische apparatuur (zoals draagbare dvd-spelers en spelcomputers, gsm’s , (digitale) camera’s, audioapparatuur (autoradio’s, cd-spelers) en cd’s/ dvd’s).
- Neem altijd alle spullen mee uit de auto. Ook opladers, houders (van bijvoorbeeld een navigatiesysteem) en andere randapparatuur. Dit kan dieven wijzen op de aanwezigheid van de apparatuur zelf.
- Laat uw handschoenenkastje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit.
- Dieven zoeken ook onder uw stoelen, berg daar dus niets op.
- Dieven zoeken niet alleen naar voorwerpen. Maar ook naar informatie in het systeem van uw wagen. Zet er dus geen kredietkaartinformatie in. Ook uw thuisadres zet u beter niet in uw gps. Stelen dieven uw wagen samen met uw auto- en huissleutels? Dan vinden ze makkelijk de weg naar uw huis. Stel beter een adres in de buurt van uw huis als thuisadres in.
- Ook uit smartphones of losse gps-systemen halen dieven waardevolle informatie. Laat ze dus niet liggen.
- Kunt u niet anders dan waardevolle spullen in de auto achterlaten, berg deze dan op in de kofferbak of laat een kluisje in de auto monteren. Voor laptops zijn tegenwoordig ook speciale sloten verkrijgbaar.
- Laat uw auto voorzien van een VBV/SCM goedgekeurd alarmsysteem.
- Een startonderbreker voorkomt dat dieven er met uw auto vandoor gaan.
- Parkeer uw auto als het even kan in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats.
- Losse waardevolle voorwerpen op de bijrijdersstoel of achterbank zoals een laptop, kunnen gestolen worden als u voor het rood licht staat. Sluit portieren daarom af of – nog beter – berg dergelijke voorwerpen op in de kofferbak.
Veilig fietsen
Fietsen kan iedereen. Maar fietst u veilig? De kans is groot van niet.
Een op de drie fietsers die valt, heeft letsel aan zijn hoofd. Bij bijna 9 op 10 is dan zelfs sprake van hersenletsel. Wist u dat door het dragen van een fietshelm de kans op ernstig hoofdletsel met 60% afneemt. De kans op dodelijk hoofdletsel vermindert zelfs met 71%.
Volgens de Stichting Wetenschappelijk onderzoek Verkeersveiligheid kan, als iedereen een fietshelm draagt, op jaarbasis circa 50 doden en 900 ernstige gewonden voorkomen worden.
Wist u dat …..
- Het dragen van een fietshelm niet verplicht is
- Bij wielerwedstrijden een fietshelm wel verplicht is
- Er fietshelmen zijn voor vrouwen, mannen en kinderen
- Er fietshelmen zijn voor allerlei verschillende soorten fietsen
- En u een fietshelm kan aanschaffen vanaf ongeveer € 70,-
Veilig ritsen
Wat moet u doen als de rijstrook waarop u rijdt ophoudt?
Rij zo lang mogelijk door op de rijstrook
Als u het bord “ritsen vanaf hier” ziet, past u uw snelheid aan die van de auto’s op de naastgelegen rijstrook.
Voeg in, als u ziet dat de voertuigen u de ruimte daarvoor geven.
Het invoegen doet u het beste ongeveer 50 meter voor de versmalling en zonder af te remmen. Op deze manier voorkomt u dat er achter u een file gaat ontstaan.
Zoals het er boven staat, lijkt het kinderlijk eenvoudig. In de praktijk is het echter weerbarstiger. Er ontstaan vaak files bij kooppunten waar ingevoegd moet worden. Dat komt omdat veel automobilisten toch anders reageren als ze het bord waarop de aankondiging staat dat er geritst moet worden zien. Veel trappen op de rem en anderen voegen te snel in op de andere rijbaan. En daarmee worden achterliggers opgehouden. Met als gevolg dat het niet lekker doorstroomt of erger nog een aanrijding. Met als gevolg een kilometers lange file.
Heeft u tijdens ritsen op de snelweg voorrang?
Nee, invoegen is een bijzondere verrichting. En u dient voorrang te verlenen aan de auto’s op de andere rijbaan. U mag er dus niet vanuit gaan dat de bestuurders op de andere rijbaan gas terugnemen of opschuiven naar een andere baan om u de ruimte te geven. Vandaar ook dat op de snelweg staat: geef ritsers de ruimte. Dit helpt om de doorstroming te bevorderen. Maar als de bestuurders ruimte geven is het een gunst en niet omdat ze dat verplicht zijn.
Ritsen is een situatie waarin van alle weggebruikers wordt verlangd rekening te houden met elkaar en elkaar de ruimte te geven. Dit kan door de snelheid aan te passen om het ritsen zonder problemen te laten verlopen.